14 maart 2009

Reageren op de crisis

Wie de "schuldige" is/zijn aan de huidige crisis is misschien moeilijk te zeggen. Wel is zeker dat er bij de schuldige(n) - overdreven en buitenproportionele - hebzucht achter zat.

Ik ben het niet eens met de econoom in mijn krant die zegt dat we allemaal aan die hebzucht leden. Makkelijk geld willen verdienen is toch echt wel iets anders dan de boeken manipuleren en dubieuze producten verkopen.

Maar hoe wordt er op de crisis gereageerd? Onze regering begon slagvaardig en hoopvol, maar is nu verzonken geraakt in een politiek klaverjas-spel waar niemand iets beter van zal worden. En onze wijze minister Donner heeft inmiddels bedacht dat de gepensioneerden het gelag maar moeten betalen.

Er is maar één mannetje in het ganse land dat beweert dat hij alles heeft zien aankomen. Tevens is hij de enige in het land die nog steeds beweert dat de invoering van de euro ons niets gekost heeft.

Weet u het nog niet? Nout Wellink van de Nederlande Bank is zijn naam. Maar als hij alles aan heeft zien komen, waarom heeft hij zijn mond dan niet opengedaan? Dat zou toch bij zijn verantwoordelijkheden moeten horen.

Volgens mij gaat hij snel met pensioen. Dan heeft hij er alle tijd voor om uit te rekenen wat die euro ons werkelijk gekost heeft. Of gaat hij net als Kok het circuit van de goed betalende bijbaantjes in?
--
(Verzonden vanaf mijn Blackberry / Sent from my Blackberry)

Geen opmerkingen: