04 september 2011

Zalm en Bolkestein

Ex-Eurocommissaris Bolkestein heeft het wijze woord eindelijk in het openbaar gesproken: Griekenland moet uit de euro! Natuurlijk is dat de enige oplossing, want - in willekeurige volgorde - kunnen we onze beurzen vervolgens gaan omkeren voor Portugal, ItaliĆ«, Ierland, Spanje en Frankrijk.

Toch zijn er ook nog Nederlanders die het licht nog maar half gezien hebben. Een daarvan is Zalm, die ons destijds de euro mede heeft aangesmeerd. Hij wist niet hoe snel hij moest verklaren dat Griekenland NIET uit de euro moest, want dan zouden diverse andere landen (zie boven) volgen en zouden we alleen met Duitsland en Nederland in de euro overblijven.

Meneer Zalm: NOU EN. Wat zou dat. Moeten Nederland en Duitsland de schulden van de rest van Europa gaan betalen en zelf (ook) failliet gaan? Is dat waar u op uit bent? U hbt ons dat ding aangesmeerd onder het voorwendsel dat het zo goed was. maar nu het ding achteraf helemaal niet zo goed blijkt te zijn moeten we de inhoud van onze schatkist dan maar dumpen in de peilloze put die gegraven is door zuid-europese bedriegers?

Kom nou! Bolkestein heeft groot gelijk. Weg met Griekenland uit de Euro, en wat mij betreft gaan wij er ook zo spoedig mogelijk uit! En ik hoop dat meneer Zalm het licht ook ooit zal zien.

Geen opmerkingen: