16 juli 2010

African Dream

Ik heb al eerder geschreven dat ik een fan geworden ben van André Rieu. Deze keer een kort bericht over zijn tournee door Zuid-Afrika. Zoals hij al in vele landen gedaan heeft, heeft Rieu ook in zijn concerten in Zuid-Afrika een aantal Zuid-Afrikaanse stukken in zijn concerten opgenomen.

Het hoogtepunt van die concerten was ongetwijfeld het lied "African Dream" met de zwarte Zuid-Afrikaanse Skimi Skota in de hoofdrol. De uitvoering riep zoveel emoties op, dat velen in het publiek het niet droog hielden. En als u goed kijkt (als u het hier niet ziet moet u t.z.t. de dvd maar eens bekijken) ziet u dan André Rieu het zelf ook niet droog houdt.

Het stuk en de uitvoering zijn dan ook bijzonder mooi en het zou me niet verbazen wanneer u het zelf ook niet droog houdt! Kijk en geniet.Bron: YouTube. Het is een fragment uit de laatste aflevering van "André Rieu in Zuid-Afrika" van de TROS. Aangezien er op de TROS-site ook een embed-code staat voor de hele uitzending mag ik aannemen dat dit fragment geen inbreuk op auteursrecht maakt!

Geen opmerkingen: