05 mei 2010

Dan Brown doet het weer!

Dan Brown heeft in zijn meest recente boek "The Lost Symbol" zijn beproefde en succesvol gebleken concept weer op kundige wijze toegepast: Hij zet een aantal losse verhaallijnen op, die later nauw verwant blijken te zijn. Vervolgens werkt hij ze stukje bij beetje uit. Daarbij eindigt vrijwel ieder van zijn ruim 100 hoofdstukken met een "cliffhanger" of een onverwachte wending.

Zo zit dat laatste boek dus ook weer in elkaar. Het moet mij wel van het hart dat enkele van de vehaallijnen deze keer wel erg extreem zijn, maar de spanning zit er wel weer goed in en ook dit boek is weer een echte "pageturner".

Het lijkt wel een routineklus, zo'n boek van Dan Brown. Toch moet je hem niet onderschatten. Zijn research is uitgebreid en goed. Hij schrijft dan misschien niet met het hoge saaiheidsgehalte, dat "echte" literatuur doorgaans kenmerkt, maar hij schrijft wel degelijk kundig, want hij weet zijn lezers te boeien.

Kortom, wanneer u nog geen boek(en) heeft uitgezocht voor de komende vakantie, kan ik u "The Lost Symbol" warm aanbevelen, tenzij u niet van spannende "pageturners" houdt, natuurlijk.

Geen opmerkingen: