03 mei 2010

Brein bewijst weer eens geen brains te hebben

De stichting Brein, die de auteursrechten van kunstenaars zegt te beheren geeft weer eens blijk van een gering realiteitsvermogen.

Brein wil één (en slechts één) internetprovider, Ziggo, dwingen The Pirate Bay te blokkeren. Naar Chinees model: het internet censureren door sites te blokkeren.

Het is in de eerste plaats nog helemaal geen uitgemaakte zaak dat The Pirate Bay illegaal bezig is. Het hosten van torrents is tot nogtoe (vrijwel) alleen volgens Brein illegaal.

In de tweede plaats is het benaderen van één provider om de Nederlandse Chinees te spelen op z'n zachtst gezegd een wonderlijke actie.

In de derde plaats zijn er honderden torrent-sites. Nu kun je daar er één uitpikken, maar waarom die? Mogen de andere gewoon doorgaan?

In de vierde plaats heeft Brein er blijkbaar geen moeite mee dat er torrent-softwaee geschreven wordt en "all over the internet" gratis verkrijgbaar is.

In de vijfde plaats heeft Brein geen idee hoe ze die legaal betaalde auteursrechten moeten verdelen. Dat heb ik ze zelf horen toegeven!

Etc, etc, etc.

Het enige dat ik wel begrijp is dat Brein de zaak spoedeisend vind, na een jaar of tien bloeiende torrent-sites: De dames en heren van Brein zijn stokoud (in ieder geval van geest) en hopen de uitslag van hun zaak nog mee te maken.

--
(Verzonden van mijn Blackberry)

Geen opmerkingen: