07 juni 2011

Slumdog Millionaire

Dat is nu weer eens een fantastische film! Vier verhaallijnen tot een logisch geheel gemonterd. Een 18-jarige Indiase jongen doet mee aan een tv-quiz en staat op het punt de vraag voor 20 miljoen roepies te beantwoorden. Maar voor we te weten komen of hem dat lukt zien we in flashbacks hoe hij de antwoorden op de vorige vragen te weten is gekomen, tijdens zijn jeugd in de sloppenwijk.

Daar doorheen speelt zijn vriendschap / liefde voor een meisje dat hij in zijn vroege jeugd heeft leren kennen en dat hij een paar keer uit het oog verliest en waarnaar hij een hopeloze zoektocht start. En tenslotte wordt hij nog ruw verhoord. Waaom eigenlijk? Ook dat blijkt pas op het einde.

Die vier lijnen worden perfect gevolgd en leiden alle vier tot een ontknoping. Acht Oscars, en terecht, kreeg deze ontmoeting tussen Engeland en Bollywood. Prachtig gespeeld, onwaarschijnlijk goed gemonteerd en tot de allerlaatste beelden boeiend! Je zit twee uur lang op het puntje van je stoel en de vier ontknopingen komen pas op het eind.

Ik heb erg kritisch geschreven over "The Social Network", waarin ook getracht is een aantal verhaallijnen boeiend te monteren, maar daar is het beslist niet geluktm. Daar was het spel vlak en waren de hoofdfiguren robots. Hier wordt fantastisch gespeeld en geregisseerd en valt alles op het juiste moment op een bevredigende plaats. Fantastisch en van harte aanbevolen! Maar waarschijnlijk heeft u hem al gezien. Anders rennen naar de videotheek!

Geen opmerkingen: