22 november 2008

Tuinvogels in de herfst

Na alle ellende uit de afgelopen stukjes vandaag weer eens iets over de natuur, in het bijzonder de vogels in onze tuin.

Nadat we een maand of twee geleden een ijsvogel in de tuin gesignaleerd hebben (hij vloog weer weg voor we hem echt goed konden bekijken) hebben we nog een aantal leuke waarnemingen gedaan.

We krijgen tegenwoordig dagelijks bezoek van een of twee putter(s). Die hebben we al twee jaar niet meer in de tuin gezien. Nu we weer negerzaad (ik weet er geen ander woord voor) hebben opgehangen is minstens een van de putters enkele uren per dag in onze tuin. Een prachtig vogeltje!

Ook de sijsjes (drie stuks) komen af en toe kijken. Ook van die mooie beestjes waar je onmiddellijk je kijker voor pakt. In principe zouden die ook op het negerzaad af moeten komen, maar ik heb ze nog niet bij de silo met negerzaad gezien. Ze zijn in ieder geval aanzienlijk schuwer dan onze vriend de putter.

Vinken zijn in dit seizoen ook veel in de tuin te zien. Die komen vermoedelijk uit Meijendel. Iedere dag zijn er wel een stuk of vijf.

En de zwerm huismussen die hier in de buurt woont doet onze tuin ook een paar keer per dag aan. Daarbij koet u denken aan een stuk of twintig van deze leuke vogeltjes.

Dit is een korte inventarisatie van de vaste bezoekers van onze tuin in dit seizoen.

Geen opmerkingen: