05 juni 2009

De uitslag

De grote overwinnaars gisteren waren de PVV en D66. Nu kunt u zeggen dat er dus geen duidelijke uitspraak ligt, maar als je naar het hele beeld kijkt is er toch echt een tegenstemming tegen het Europa zoals dat nu in Brussel vorm gegeven wordt.

Naar mijn mening komt dat omdat de EU zo uit haar voegen gegroeid is dat niemand meer begrijpt wat daar precies gebeurt. Vergelijk het maar met die Amerikaanse mega-banken die omgevallen zijn omdat ze zelf niet meer begrepen welke (complexe) producten ze kochten en verkochten.

Als je niet meer weet wat je bedrijf / instelling doet ga je ten onder. Dat geldt ook voor de EU. Het is dus zaak dat degenen die het puin veroorzaakt hebben het ook weer gaan ruimen en vervolgens doorgaan met een organisatie die ze wel begrijpen.

Tenslotte nog meneer Andriessen die beweert dat de PVV nihilistisch is. Fout, meneer Andriessen. De PVV is tegen de ongecontroleerde uitbreiding van de EU. Dat is een duidelijke boodschap.

Het mag dan lastig zijn om landen die niet aan de gestelde voorwaarden voldoen weer uit de Unie te zetten of terug in de wachtkamer te zetten, maar is er iemand die iets beters weet?
Crisis in de EU? Zo gaan ze het waarschiknlijk noemen, maar als ze zich in Brussel aan hun eigen regels en voorwaarden hadden gehouden en af en toe de bevolking eens geraadpleegd hadden (misschien kpmt daar de winst van D66 wel vandaan) was het nooit zover gekomen.

--
(Verzonden vanaf mijn Blackberry / Sent from my Blackberry)

Geen opmerkingen: