01 september 2008

HCC tekent eigen doodvonnis

De HCC, de club van wat oudere computerliefhebbers, heeft vorig jaar al een (zeer) slechte beurt gemaakt door de HCC-dagen niet te organiseren. Veel leden zijn immers uitsluitend lid geworden om deze computerbeurs gratis te kunnen bezoeken?

Het, ongetwijfeld wijze, nieuwe bestuur van de HCC heeft nu eerst bekend gemaakt dat de band tussen de HCC en de uitgever van Computer Totaal verbroken is, en vervolgens dat de "HCC-dagen nieuwe stijl" er dit jaar aankomen. En wat het mooiste is: De leden van de HCC krijgen naar liefst 50% korting op de toegangsprijs,mits ze hun kaartje vooraf online bestelen. Met andere woorden: De leden van de HCC moeten gaan betalen voor hun eigen computerbeurs.

Met nog andere woorden, de HCC pakt de twee grootste trekpleisters van de vereniging een voor een weg. Het tijdschrift en de beurs. Het zal nu wel snel helemaal afgelopen zijn met de HCC, want ook over die "HCC-dagen nieuwe stijl" is al een tipje van de sluier opgetild. Er zullen minder kleine stalletjes zijn, waar leuke koopjes te halen waren, en er zal opnieuw meer aandacht komen voor gaming, iets waar het standaard-HCC-lid (al wat ouder) niet echt op zat te wachten.

Dames en heren van de HCC, we weten allemaal dat het niet goed met de vereniging ging. Maar wat anders dan een eerste (forse) stap richting opheffing betekenen de bovenstaande maatregelen? Moeten we nu werkelijk zo blij zijn dat we moeten gaan betalen voor de beurs, en dat daar meer aandacht voor gaming komt? En, ik zou het bijna vergeten, dat Playboy en de Telegraaf daar een prominente plaats zullen gaan innemen?

Ik geloof dat ik de eer maar aan mijzelf houd en het lidmaatschap van de HCC maar ga opzeggen.

Geen opmerkingen: