18 november 2007

Dierenpark met inheemse dieren

Onlangs ben ik in Bielefeld, in het Teutoburger Woud (in Duitsland ) geweest, en een van de aardigste attracties daar is het dierenpark. Dat is een dierenpark, waar je alleen inheemse dieren kunt zien, dus dieren die in dat gebied nog in het wild leven, of dieren die er niet zo lang geleden nog in het wild leefden.

Zo zie je er ratten en muizen, maar ook beren en allerlei soorten daar tussenin. Het park is ruim en diervriendelijk opgezet en (haast niet te geloven) gratis toegankelijk. Dat is nog eens een leuk en leerzaam initiatief van de locale overheid!
Je ziet er wilde zwijnen, allerlei soorten vogels (dat is nu weer niet zo diervriendelijk in die kooien), ezels, gemzen, herten, zilvervossen en noemt u maar op. Of weet u ook niet meer welke dieren in dit gebied van de wereld zouden moeten rondlopen?

Als ik nu weer lees dat men op de Veluwe op grote schaal wilde zwijnen wil gaan uitmoorden, en hoe enkele leden van de Engelse Koninklijke familie onlangs beschermde vogelsoorten stonden neer te knallen, moet er kennelijk nog heel wat gedaan worden aan het natuurbewustzijn van de gemiddelde Europeaan. Een inheems dierenpark is daarbij een mooi begin. Misschien een idee voor de Veluwe?

Geen opmerkingen: