11 december 2010

De laatste Frost

Wat een teleurstelling was het kijken naar de laatste, dubbele, aflevering van "A Touch of Frost"! Dat het spel net erg geïnspireerd was in die aflevering kan de acteurs vergeven worden, gezien het feit dat het de laatste aflevering was. Maar wat hadden de scenarioschrijvers er een potje van gemaakt! En dan heb ik het nog niet eens over de hoofd-verhaallijn van die aflevering. Die was ook al uitermate zwak. Nee, het gaat mij om de manier waarop de schrijvers zich van de hoofdfiguren ontdeden.

Frost trouwde met een vrouw die hij nog maar net kende, terwijl we al die jaren gezien hebben dat de ene na de andere relaties met een vrouw uiteindelijk misloopt. En plotseling, in de laatste aflevering vindt hij de ware, en trouwt met haar terwijl hij haar nog maar net kent? Volledig ongeloofwaardig!

En dan was er de zeer "gezochte" dood van de altijd trouwe en goedgeluimde collega George. Een personage dat vanaf de eerste afleveringen in de serie zit en nooit een vlieg kwaad heeft gedaan hoort natuurlijk niet in de laatste aflevering op een uiterst ongeloofwaardige manier om het leven te komen. En dan nog wel op het moment waarop hij Frost naar de kerk rijdt om diens zo ongeloofwaardige bruiloft te vieren. Wat een onzin! Mocht George nu echt niet blijven leven?

Laten we die laatste aflevering maar snel vergeten en wachten op de box met alle afleveringen van "A Touch of Frost" op dvd. In Engeland is hij er al. Dan kunnen we nog eens genieten van de echte Jack Frost. En van George. Ik weiger dat idiote einde te onthouden en ga te gelegener tijd nog eens genieten van de oude afleveringen!

Geen opmerkingen: